Mit jelent a személyre szabott étrend?
A személyre szabott étrend az egyéni igények szerinti élelmiszerekből, élelmiszer alapanyagokból kerül összeállításra úgy, hogy az ideális tápanyagarány megtartása mellett biztosítson egy egészséges mértékű és ütemű fogyáshoz szükséges kalória bevitelt.

Mit tartalmaz az étrend?
Az étrend napi 5 étkezéshez tartalmaz recepteket, illetve az adott étel elkészítési módját, valamint minden ételhez a szükséges alapanyagok pontos „kiszabatát”, mennyiségét.

Mire vonatkoznak a „kiszabatban” előírt mennyiségek?
Az előírt mennyiségek mindig a nyers élelmiszerre, a feldolgozatlan állapotra vonatkoznak. Pl. nyers hús; rizs főzés előtt, ahogy a zacskóból kikerül; száraz tészta főzés előtt; stb.

Mennyire kell pontosan betartani az előírt mennyiségeket?
Az előírt mennyiségek pontos betartásának fontossága függ az élelmiszer, alapanyag jellegétől. A „mennyiségérzékeny” összetevők azok az élelmiszerek (pl. a hús, a kenyér, a tej, a sajt és egyéb tejtermékek, a liszt, a burgonya, a rizs, a tojás, bizonyos gyümölcsök, stb.), amelyek elsődlegesen meghatározzák a tápanyagarányt (szénhidrát – zsír – fehérje). Egyes zöldségek, mint pl. a paradicsom, paprika, salátafajták, brokkoli stb. mennyiségi előírása szinte jelképes, belőlük annyit lehet fogyasztani, amennyi jólesik. Hasonló a helyzet a fűszerek előírt mennyiségével is, az ételek fűszerezése teljesen az egyéni ízlés szerint történhet.

Fel lehet-e cserélni az egyes napok étkezéseit?
Nem szerencsés. Minden nap étrendje ideális kalóriaértékkel és tápanyagaránnyal van összeállítva és egy egységet képez. Ennek megfelelően az egyik nap ebédjét nem lehet felcserélni egy másik nap ebédjével, vagy az egyik nap vacsoráját egy másik nap vacsorájával.

Miben különbözik a személyre szabott étrend egy fogyókúrától?
Ellentétben a fogyókúrás programok jelentős részével a személyre szabott étrend sem bizonyos tápanyagok kizárását, sem elválasztását nem írja elő és alkalmazása nem kúraszerű, vagyis nem meghatározott idejű. Segítségével egy olyan táplálkozási szemléletmód sajátítható el, amely hosszú távon biztosíthatja az egészséges testsúly megtartását.

Milyen ütemben lehet fogyni a személyre szabott étrend segítségével?
A testsúlycsökkenés mértéke egyéntől függő, a tapasztalatok alapján az étrend pontos betartásával átlagban heti 1 kg-os súlycsökkenést lehet elérni, amelynek jelentős része zsírvesztés.

Szükséges-e személyes konzultáció / tanácsadás az étrend elkészítéséhez és használatához?
Az étrend elkészítéséhez nem elengedhetetlen a személyes konzultáció, azoknak ajánlott, akik igénylik a személyes találkozást, az élő szóban megkapott információkat.

Mit jelent az online szolgáltatás?
Online szolgáltatás esetében minden kommunikáció elektronikusan (a honlapon keresztül, e-mailben, esetleg telefonon) zajlik. Az étrend, valamint minden olyan dokumentum és információ, amely a tanácsadás során személyesen kerül átadásra ebben az esetben e-mailben kerül megküldésre.

A díjtáblázatban megadott árakon felül felmerülnek-e egyéb járulékos költségek?
Nem. Minden program ára a díjtáblázatokban van meghatározva, ehhez semmilyen egyéb költség nem adódik.